Skip to main content

Isolatie

Isolatie is bij bouwprojecten een belangrijk thema. Want tijdens de bouwfase wordt namelijk de basis gelegd voor goede isolatie. Het goed isoleren van woningen en gebouwen begint in de fundering en eindigt bij het dak.

De noodzaak van goede isolatie is eenvoudig: het is kostenbesparend en minder belastend voor het milieu. Want goede isolatie betekent een laag energieverbruik. Een huis of bedrijfsruimte voorzien van goede isolatie is het investeren dus meer dan waard.

Overigens bepalen het bouwjaar van de woning en type woning welk isolatiemateriaal geschikt is. Ook de vochtigheidsgraad heeft hierop invloed. Een huis tussen de bomen heeft bijvoorbeeld meer last van vocht dan hetzelfde huis in de stad.

Isolatie

SOORTEN ISOLATIE

Welke soort isolatie voor uw project het beste is, hangt af van uw wensen op het gebied van kosten, gemak en isolatiewaarde

Glaswol

Glaswolisolatie behoort tot de meest gebruikte isolatiematerialen op de markt. Isoleren met glaswol is brandveilig, duurzaam, waterafstotend, licht van gewicht en haalt zeer hoge isolatie (RD)-waarden.

Steenwol

Steenwolisolatie behoort absoluut tot de hoogste kwaliteit isolatiematerialen op de markt. Isoleren met steenwol is brandveilig, duurzaam (100% recyclebaar), waterafstotend, vormvast, eenvoudig zelf te plaatsen en geeft ongekend akoestisch en thermisch comfort.

Polystyreen

Polystyreen of EPS (Expanded Polystyreen) is een kunststof isolatiemateriaal voor het isoleren onder betonvloeren, vloerverwarmingssystemen en daken. Polystyreen of EPS wordt ook wel piepschuim of tempex genoemd. Het bestaat voor 98% uit stilstaande lucht en levert hierdoor geweldige isolatieprestaties.

XPS

XPS is een hardschuimisolatieplaat die zeer breed ingezet kan worden. De plaat is licht van gewicht, duurzaam, vochtbestendig en drukvast. Deze eigenschappen garanderen een hoge en duurzame isolatiewaarde. Toepasbaar voor platte daken, vloeren, wanden, dakterrassen en kelders.

PUR

Pur en pir zijn verschillende isolatiematerialen, maar worden wel vergelijkbaar toegepast. In de bouw zijn pur en pir niet meer weg te denken. Pur-hardschuimplaten worden veel gebruikt voor dakisolatie. Pir-hardschuimplaten worden vooral toegepast bij gevelisolatie.

Resol

Resolhardschuim is een CFK- en HCFK-vrij isolatiemateriaal met als basisgrondstof bakeliet. Resolhardschuim is een brandveiliger en beter isolerend materiaal dan de traditionele isolatiematerialen.