Skip to main content

Stenen

Stenen vormen een stevig fundament voor elk gebouw of huis. Bovendien bepalen ze in grote mate het aanzicht van een pand. Recente ontwikkelingen en innovaties maken het huidige aanbod van stenen buitengewoon groot.
Gevelstenen, binnenmuurstenen, kalkzandsteen: in de bouw wordt het allemaal gebruikt. Daarom heeft Limburgse Bouwmaterialenhandel BV stenen in vele soorten en maten op voorraad. De kans is daardoor groot, dat de klant meteen de gewenste stenen kan inladen. Mochten de gewenste stenen niet voorradig zijn, kunnen ze snel geleverd worden.

SOORTEN STENEN

Gevelstenen

Gevelstenen zijn er in verschillende maten, kleuren en materialen. Gevelbakstenen zijn grotendeels gemaakt van rivierklei. Vanwege de vraag naar verschillende kleuren gevelbaksteen, wordt het gemaakt van verschillende soorten klei. Gevelbakstenen zijn duurzaam, kleurvast en milieuvriendelijk. Het bekendste formaat gevelsteen is waalformaat. De handvormbaksteen heeft een authentieke uitstraling met een generfd of grillig oppervlak. De vormbaksteen is kantig met een egaal oppervlak. Isolerende bakstenen zijn ook gemaakt uit gebakken klei, maar voor het bakken wordt de klei vermengd met zaagmeel of polystyreenkorrels. Tijdens het bakken verbranden deze stoffen, waardoor holle poriën in de gebakken steen ontstaan. Deze gaten verhogen de poreusheid van de steen en maken hem lichter in gewicht. Dat maakt deze bakstenen geschikt voor thermisch isolerend metselwerk.

Kalkzandstenen

Kalkzandstenen zijn geschikt voor het bouwen van dragende en niet-dragende binnenwandconstructies. Kalkzandsteen is schoon, eenvoudig aan te brengen en het geeft nauwelijks afval. Het dempt geluid en isoleert: in de zomer houdt de steen de warmte buiten, in de winter houdt het de warmte juist vast. En het is brandwerend. De kwaliteitskalkzandstenen zijn verkrijgbaar in waalformaat, amstelformaat, lijmblokken, metselblokken en vellingblokken.

Betonblokken

De betonblokken zijn geschikt voor grondwerken, buitenwerken en metselwerken. Deze veelzijdige blokken zijn van de hoogste kwaliteit en kunnen direct worden verwerkt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Grasbeton stenen, bijvoorbeeld, zijn ruitvormige stenen met gaten erin, die voor bermen en parkeerplaatsen worden gebruikt. Deze zijn zeer geschikt voor de tuin.

Gipsblokken

Gipsblokken bestaan uit massief stucgips en zijn uitermate geschikt voor het bouwen van niet-dragende scheidingswanden, schachtwanden en voorzetwanden in binnenruimten van woningen, kantoren en utiliteitsgebouwen. Een draagconstructie is niet nodig bij een wand van gipsblokken; de blokken worden in halfsteensverband geplaatst en met gipslijm aan elkaar gelijmd.

Cellenbeton

Cellenbetonblokken worden veelal toegepast voor bad ombouwen, voorzet- en scheidingswanden, leidingkokers en schoorsteenmantels. De lichtgewichtblokken zijn onbrandbaar, eenvoudig verwerkbaar en hebben een grote draagkracht. Verder hebben cellenbetonblokken goede thermische en geluidsisolerende prestaties.

Keramische stenen & blokken

Keramische stenen en blokken worden in het jargon vaak Poriso genoemd en zijn een lichtgewicht keramische binnenmuursteen. De steen is 30% lichter dan een traditionele baksteen en is uitstekend geschikt voor dragend metselwerk. De binnenmuursteen scoort goed op geluidsisolerende eigenschappen, is voorzien van een groefmesverbinding en kent geen krimp en/of uitzetting.