Skip to main content

Tegels & Tegellijm

Op zoek naar tegels voor een mooie vloer, of voor de wand in een badkamer, keuken of toilet? Wij leveren het materiaal dat past bij jouw wensen. Zoals de tegels van verschillende topmerken, die allen voldoen aan de strengste kwaliteit- en functionaliteitseisen, maar ook alle benodigdheden om deze tegels te leggen. Denk aan voorstrijkmiddelen, lijmen, afwerkingsprofielen, lijm- en voegmiddelen.

Bij tegels zijn stijl en uitstraling erg belangrijk. Ook gemak in onderhoud van de tegels speelt een rol: vooral bij vloertegels is de ene soort gemakkelijker in onderhoud dan de andere. Neem een zorgvuldige beslissing over vloerverwarming: als de tegels er eenmaal liggen, kan het niet meer. Denk bij vloertegels ook na over bijpassende plinten. Vloertegels moeten altijd vrij van de wand geplaatst worden, dus is er afwerking nodig in de vorm van een kitnaad of een plint. Een plint beschermt de wandafwerking tijdens het dweilen of stofzuigen.

Door de jaren heen is de veelzijdigheid in kleuren, vormen en patronen van tegels alleen maar toegenomen. De tegels zelf zijn steeds verder verbeterd in kwaliteit, zowel de wandtegels als vloertegels.

Tegels

SOORTEN TEGELS

Wandtegels

De juiste wandtegel kan een badkamer net afmaken qua stijl. Met een laagje glans bijvoorbeeld, of een bijzonder reliëf. In een badkamer of toilet kan met een sierrand van tegels of met mozaïek een speels effect worden bereikt. Dit kan heel uitgesproken zijn, maar ook subtiel, door een sierrand of mozaïek te maken met tegels die net een of twee tinten donkerder of lichter zijn dan de andere tegels. Zoek je tegels voor de badkamer? Een trend is momenteel om de kleur van de vloertegels terug te laten komen in de wand.

Vloertegels

Welk soort vloer is ijzersterk, waterbestendig en makkelijk schoon te houden? Juist, tegels. Sinds er steeds mooiere tegels op de markt komen die bij uitstek geschikt zijn voor vloerverwarming, is de tegelvloer een regelrechte hit. Wie voor het comfort van plavuizen kiest, wil vaak nooit meer anders. Let bij het kiezen van vloertegels trouwens ook op de textuur. Gladde tegels zijn makkelijker schoon te maken, de stroevere tegels kunnen meer veiligheid bieden in bijvoorbeeld de badkamer. Hoewel stijl voor alles gaat, zijn dit soort praktische overwegingen ook goed om mee te nemen.

Tuintegels en sierbestrating

Op zoek naar tegels voor de tuin? Tegels zijn een handige vorm van sierbestrating, want ze kunnen tegen een stootje. De keuze voor beton, natuursteen of keramische tegels is heel persoonlijk. Ze zijn allemaal goed hanteerbaar voor het aanleggen van een prachtig terras of een mooi pad. Ook voor een oprit zijn er diverse geschikte tegels leverbaar.

SOORTEN TEGELLIJM

Poederlijmen

Poederlijmen zijn uitermate geschikt voor het verlijmen van onder meer keramiek en natuursteen op alle mogelijke ondergronden. Poederlijmen zijn verkrijgbaar in verschillende samenstellingen ten behoeve van de verschillende ondergronden en de materialen die verlijmd moeten worden.

Pastalijmen

Pastalijmen zijn uitermate geschikt voor het binnenshuis verlijmen van wandtegels en mozaïek op alle gebruikelijke ondergronden, zoals beton, kalkzandsteen, cement- en gips gebonden pleisterwerk, cellenbeton en bestaand tegelwerk.

Voorstrijklijmen

Voorstrijkmiddelen of hechtverbeteraars/primers zijn producten op basis van acrylharsen in een waterige dispersie uitermate geschikt voor pleisterwerk, egalisatielagen en keramieklijmen.

Egalisatiemiddelen

Egalisatiemiddelen zijn zeer snel hardende, zelfegaliserende uitvlakmiddelen voor verschillende laagdiktes binnens- of buitenshuis. De laagdiktes kunnen variëren van 1 tot 30 mm.